Contabil de incredere - Christine Consulting

Calități ale unui contabil de încredere

Un business la început de drum presupune decizii riscante, dar înțelepte, curaj, dedicare, perseverență și profesionalism. Odată ce ai luat hotărârea de a înființa o nouă afacere, este imperativ să nu îți scape nimic din tot ceea ce presupune acest lucru. O parte esențială a oricărui business o reprezintă profitabilitatea deoarece, în ultimă instanță, acesta este scopul final. Pentru ca o firmă să devină profitabilă, ea are nevoie, printre altele, de servicii de contabilitate specializate. În condițiile funcționării în legalitate, este crucial pentru o companie să aibă responsabilitatea tuturor actelor și să fie la curent cu toate noutățile și schimbările mediului legislativ. Când se dovedește a fi foarte dificil pentru un antreprenor să țină aceste evidențe, atunci intervine contabilul.

Alegerea unui contabil poate să fie o decizie grea, iar simpla căutare pe Google s-ar putea să nu fie suficientă. În momentul în care ai hotărât să îți externalizezi serviciile de contabilitate, este foarte important să știi ce cauți și ce anume transformă un simplu contabil într-unul de încredere.

Contabil Autorizat

În primul rând, acesta trebuie să fie autorizat de către CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România) și, pentru a spori gradul de încredere, este recomandat să fie membru ai instituțiilor ACCA (Asociația Contabililor Certificați și Autorizați) și CCF (Camera Consultanților Fiscali).

Experimentat și apreciat

Experiența profesională face diferența dintre un simplu contabil și unul de încredere. Un contabil experimentat nu se afirmă doar printr-un portofoliu bogat de clienți, ci și prin recomandările acestora, factor ce sporește credibilitatea.

Obiectiv și integru

Un contabil bun trebuie să dețină cunoștințe aprofundate ale principiilor financiare astfel încât să știe să întocmească, să gestioneze și să prezinte corect situația financiară a fiecărui client. Pentru aceasta, obiectivitatea și integritatea sunt cruciale. Un contabil oferă încredere atunci când își exercită activitatea pe principiul corectitudinii și nu lasă subiectivismul să îi afecteze lucrul.

Informat și flexibil

Un contabil de încredere trebuie să se informeze regulat în privința schimbărilor legislative și juridice care se produc în mediul economic. Este absolut necesară o capacitate mare de învățare pentru a fi capabil să alinieze nevoile fiecărui client în funcție de schimbările imprevizibile ale pieței. Trebuie să fie conștient că, în momentul în care studiile sunt finalizate, nu se termină și învățatul. În consecință, el trebuie “să jongleze” cu flexibilitatea, având capacitatea de a se adapta în mod constant mediului dinamic de lucru.

Bun comunicator

Pentru a crește gradul de încredere al clienților din portofoliu, un bun contabil trebuie să mențină constant relația cu aceștia și să le preîntâmpine orice nevoie sau așteptare. Prin urmare, chiar dacă trăiește într-o lume a cifrelor, un contabil bun trebuie să dețină aptitudini sociale și de comunicare cu ajutorul cărora să construiască o relație interpersonală cu clientul, bazată pe încredere și profesionalism. În acest fel, el se detașează de etapa rigidității caracteristică contabililor și pășește pragul abordării orientate pe oameni. Abilitatea socială și umană nu ajută doar la clădirea unor relații de încredere cu partenerii actuali, ci reprezintă un avantaj esențial în câștigarea de noi clienți.

Organizat

Spiritul organizatoric nu trebuie să lipsească nici el din “lista” calităților unui contabil de încredere. Fiind nevoit să treacă de la un raport financiar la altul, contabilul trebuie să știe “să mânuiască” cu grijă proiectul fiecărui client în parte.

Atent la detalii

Un specialist contabil trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii rapide, dar cu o atenție sporită asupra detaliilor. Deseori, acestea fac diferența într-o anumită situație, iar un detaliu aparent nesemnificativ poate conduce la rezultate excelente sau, dimpotrivă, la unele dezastruoase.

Un contabil care bifează cu succes calitățile amintite anterior nu numai că va fi catalogat drept unul de încredere, ci va depăși stereotipurile actuale, extinzându-și îndatoririle contabile, de la raportare financiară la consiliere și planificare strategică a unei afaceri.

Dacă ești în căutarea unor servicii de contabilitate de încredere, noi, echipa Christine Consulting, suntem dornici și nerăbdători să îți demonstrăm că succesul afacerii tale va depinde și de noi! Abia așteptăm să facem cunoștință!Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *